links for 2011-09-20

  • Tutkimus myös erittelee yhteensä 11 teemaa, jotka esiintyvät kuluttajien Internet-impulssiostokokemuksissa. Nämä liittyvät Internet-ostoympäristön, verkkokaupan, tuotteen sekä kuluttajan ominaisuuksiin. Erityisen mielenkiintoisina näyttäytyvät Internetin ja verkkokaupan ominaisuuksiin liittyvät teemat. Esimerkiksi Internetin mahdollistamat vaivattomat ja rajattomat ostomahdollisuudet – tilauksen tekeminen kotoa käsin maailmanlaajuisesta valikoimasta vain muutamalla hiiren klikkauksella – ovat vahvasti läsnä kuluttajien impulssiostokokemuksissa. Yksittäisen verkkokaupan osalta taas esimerkiksi verkkokaupan luotettavuus ja sen tuotteilleen tarjoamat palautusehdot ovat merkityksellisiä kuluttajille.
  • European Parliament legislative resolution of 23 June 2011 on the proposal for a directive of the European Parliament and of the Council on consumer rights (COM(2008)0614 – C6-0349/2008 – 2008/0196(COD))